El ‘violador de l’ascensor’ reconeix ser l’autor de 4 agressions sexuals després d’eixir de presó

S’enfronta a 96 anys de presó per la violació de dues dones i dos intents més el 2017 als voltants de l’Hospital La Paz.

Foto de portada: Pedro Luis Gallego durant el juí per delictes sexuals

Pedro Luis Gallego, conegut com ‘el violador de l’ascensor’, s'ha reconegut culpable dels quatre delictes sexuals que se li imputen en el judici que ha començat aquest dijous i que va cometre a Madrid a finals de 2016 i principis de 2017 als voltants de l’Hospital La Paz. “Em considere culpable”, ha dit l’acusat en ser preguntat pel tribunal sobre si era el responsable dels fets dels quals se l’acusa.

S’enfronta a 96 anys de presó per la violació de dues dones i dos intents més a finals de 2016 i principis del 2017 als voltants de l’Hospital La Paz. Està previst que el juí dure tres dies. Gallego ja va ser condemnat en el seu moment a 273 anys de presó per l’assassinat de Leticia Lebrato, de 17 anys, a Valladolid, i de Marta Obregón, de 19, a Burgos, a més d’altres 18 agressions sexuals. Però el 2013 va quedar en llibertat gràcies a la derogació de la doctrina Parot, per la qual hauria hagut d’estar a la presó fins al 2022. En l’actualitat Gallego està en presó des del 16 de juny del 2017.

El fiscal demana 96 anys pels delictes d’agressió sexual, agressió sexual continuada, detenció il·legal, lesions i robatori amb violència comesos entre la fi del 2016 i el principi del 2017.

El fiscal demana 96 anys per quatre agressions

Segons l’escrit del fiscal, el 16 de desembre del 2016, al voltant de les 23:35 hores, va abordar a la zona nord de Madrid una menor de 17 anys, la va encanonar amb una pistola i no la va arribar a agredir gràcies a l’ajuda d’alguns veïns.

El 19 de febrer del 2017 va atacar, presumptament, una altra dona a la zona nord de Madrid, també amb una pistola, i va aconseguir ficar-la al cotxe amb el cap tapat i les mans lligades per a portar-la a una casa de Segòvia, on la va agredir sexualment almenys cinc vegades. L’endemà la va abandonar en un carrer de Madrid.

El tercer delicte pel qual Gallego s’asseurà de nou al banc dels acusats va ocórrer cap a la 1:40 del 2 d’abril del 2017, quan va intentar introduir a la força al cotxe una altra jove, que va colpejar amb una pistola al cap. La jove, però, va poder fugir.

La quarta agressió va tindre lloc al voltant de les 22:45 hores del 14 d’abril del 2017, quan l’acusat va abordar una altra dona. Després de col·locar-li una pistola al cap, la va introduir a espentes al cotxe, la va emmanillar i li va tapar els ulls per a portar-la a una gasolinera de Las Rozas, on va abusar d’ella. Després va continuar fins a Segòvia, on la va agredir sexualment diverses vegades fins que també la va abandonar a Madrid.

La Policia Nacional va detindre Pedro Luis Gallego el 14 juny del 2017, després de sis mesos de recerca. Finalment, el van localitzar i van comprovar que es tractava del violador de l’ascensor, que vivia a Segòvia amb una parella que desconeixia els seus delictes.

També et pot interessar

stats