Més de vint entitats festeres demanen mesures urgents per a abaixar el preu de la pólvora

Denuncien que la "pujada desproporcionada" d'aquest producte, de més d'un 50%, "posa en perill festes, tradicions i patrimoni".

VÍDEO | Més de vint entitats festeres demanen mesures urgents per a abaixar el preu de la pólvora

De 32 a 48,5 euros. És la variació del preu de la pólvora en els últims temps, una pujada de més del 50% que ha portat 23 associacions festeres de la Comunitat Valenciana, Múrcia i Castella-la Manxa a organitzar-se per a demanar mesures urgents que permeten abaixar el preu del producte."Es tracta d'una pujada desproporcionada que posa en perill festes, tradicions i patrimoni", han assenyalat en una roda de premsa a Ontinyent, a la Vall d'Albaida.

Una situació que, malgrat tot, no és nova. Segons han apuntat les entitats, des de fa 13 anys que el preu de la pólvora ha crescut exponencialment, una pujada de "més del 300%", segons els representants de les associacions festeres. Al problema del preu s'uneixen altres, com ara dificultats en l'abastiment del producte, o el gra "excessivament gros". "La nostra paciència s'ha acabat", han assegurat.

Per aquest motiu, han demanat a l'empresa subministradora que recupere el preu inicial de 32 euros. "Aquesta decisió tindria un impacte mínim en el compte de resultats de l'empresa; està obligada moralment a accedir-hi", han afirmat. De la mateixa manera, han reclamat a les administracions que indiquen altres proveïdors per a adquirir pólvora i que, si no, amb caràcter especial, es permeta a les pirotècnies vendre'n. "Sense pólvora no hi ha disparades, i sense disparades no hi ha festes", han conclòs.

També et pot interessar

stats