Vint anys d’Accedir, el programa inclusiu de la Fundació Secretariat Gitano

Gràcies a aquest programa, més de 33.000 persones d’ètnia gitana han trobat faena

La Fundació Secretariat Gitano ajuda persones com Joaquín a trobar un treball remunerat / À Punt NTC

Joaquín Amador ha trobat l'estabilitat laboral que buscava: després d'anys treballant en el mercat i en el camp, té un contracte en un supermercat. "La pluja i l'estacionalitat fan d'aquestes tasques un treball amb molta incertesa i jo volia eixir d'allí", ha explicat. En aquesta nova empresa, ha assegurat que té més tranquil·litat per a aportar uns ingressos mínims cada mes a la família.

Aquest jove ha sigut una de les 33.000 persones d'ètnia gitana que ha passat pel programa Accedir, de la Fundació Secretariat Gitano, per aconseguir un treball digne, inclusiu i remunerat.

Aquest dilluns, el programa ha fet vint anys. Manuela Fernández, tècnica d'intervenció de la Fundació, ha explicat que, des que es va crear, han atés quasi 110.000 persones. "En moltes ocasions, aquest és el primer contacte que tenen amb el món laboral i Accedir és un bon referent perquè dona bons resultats".

El programa ofereix itineraris personalitzats per tal de millorar competències bàsiques transversals i digitals, que es completen amb sis mesos de pràctiques no laborals. Joaquín és un dels quatre de cada deu usuaris que han completat amb èxit el programa i han aconseguit una faena estable.

També et pot interessar

stats