Els vins valencians del 2018 seran d'una qualitat alta

Els viticultors començaran la verema a partir del 15 de setembre.

El 15 de setembre s'iniciarà la verema de les varietats primerenques
El 15 de setembre s'iniciarà la verema de les varietats primerenques

Enguany, els viticultors començaran la verema a mitjan setembre, una data més habitual que la del 2017, quan es va avançar la collita al mes d'agost per la falta de pluges i les altes temperatures. L'enòleg del celler Ladrón de Lunas, Fernando Martínez, assegura a À Punt que els grans de raïm tindran el temps necessari, normalment uns 40 dies, per a arribar al punt d'equilibri del sucre, que proporciona el grau d'alcohol al vi i l'acidesa, essencial per a la conservació. "La situació que s'ha donat el 2018 és l'ideal per a obtindre una producció alta i de bona qualitat", ha assegurat Fernando Martínez.

El 15 de setembre s'iniciarà la verema de les varietats primerenques, com el raïm Moscatell, que creixen a les zones més càlides del territori valencià, com ara Godelleta o Xiva. Uns dies més tard, cap al 25 de setembre, serà el moment de recol·lectar les espècies que es troben a una altitud major, com el raïm de Boval, ingredient estrela dels vins d’Utiel i Requena. En 2018, la primavera ha sigut plujosa i l'estiu ha arribat tard: les condicions idònies perquè el raïm madure tranquil·lament.

El 2017 els viticultors hi van haver d'avançar la verema perquè va ser un any sec i els grans van arribar al punt d'equilibri entre sucre i acidesa abans d'hora. "La de l'any passat va ser una situació atípica perquè el raïm va madurar massa ràpid per la falta d'aigua i la calor excessiva", recorda el tècnic del Consell Regulador de la DO Utiel-Requena, Diego Pérez.

Agricultors i enòlegs estan pendents del cel i asseguren que si les temperatures continuen igual, la de 2018 serà una collita per a recordar.

També et pot interessar

stats