Els vins de la DO València facturen 42 milions d’euros el 2021

Els Petit València o vins de baixa graduació han sorgit per a diversificar la producció de moscatell

Des del 2009, es poden fer aquests vins a l’empar de la D.O. València / À Punt NTC

La comercialització de vins de la DO València ha abaixat la persiana de la campanya amb vora 42 milions de litres venuts, per sota del 2019, però vora un 10% més que l'any passat. Els Petit València, o vins de baixa graduació, han sorgit per a diversificar la producció de moscatell i són els que han registrat un increment de vendes més important. 

Fernando Tarín, enòleg de Bodegas Reymos, ha mostrat a À Punt Notícies les tres botelles que més èxits de vendes tenen. Vins de baixa graduació, dirigits al públic jove i amb un increment imparable de vendes, un 24% enguany. En aquest celler, ha suposat dos milions i mig de botelles.

Els vins negres també han pujat les vendes. À Punt ho ha comprovat en una tenda especialitzada amb 62 anys d'història. David Navarro, propietari de Navarro Bodeguero, ha mostrat els seus vins, que tenen un públic fidel i una trajectòria ascendent molt concreta.

Des del 2009, es poden fer aquests vins a l’emparament de la DO València. El 65% de la producció s’exporta a l’estranger, on s'obrin pas en la immensitat de l'oferta i han arribat en molts casos a la maduresa.

També et pot interessar

stats