Vinaròs prepara una barrera dunar per a protegir les platges contra els temporals marítims

L'objectiu és que aquesta evite que l'aigua de la mar i les pedres arriben a les vivendes, situades davant del litoral

La platja de la Boca del Riu de Vinaròs, amb nova vegetació mediterrània a les dunes / À Punt NTC

La Direcció General de Costes ha instal·lat unes dunes d'arena a la platja de la Boca del Riu de Vinaròs (Baix Maestrat), ubicada al costat de la desembocadura del riu Cervol, per tal de crear una barrera natural que puga evitar que l'aigua de la mar i les pedres d'aquesta platja, en cas d'un temporal, arriben a les vivendes, que estan situades davant del litoral.

A més, l'Ajuntament de Vinaròs ha plantat vegetació mediterrània a les dunes que és compatible amb l'arena humida de la mar. Aquesta solució dunar té l'objectiu de protegir el litoral d'aquest poble davant dels temporals marítims i la força de la mar que pateix la zona nord del territori, ja que cada vegada que hi ha una tempesta forta o una Dana de gran magnitud, la costa queda arrasada.

Al mateix temps, a la platja del Fortí de Vinaròs les màquines treballen per a ampliar els dos espigons existents, per tal que protegisquen també el litoral del municipi de fenòmens costaners, com el temporal Filomena de gener de fa dos anys. "L'última vegada que va ploure no es podien ni obrir les portes", ha assegurat una veïna preguntada per À Punt Notícies.

"El canvi climàtic està accelerant totes aquestes grans envestides de temporals, que abans es produïen cada vint anys i ara n'hi ha cada any en diferents punts de la costa, i aquest és un dels més sensibles", ha explicat Marc Albella, regidor de turisme de Vinaròs.

També et pot interessar

stats