Vinaròs i Benicarló se sumen a la xarxa de ports solidaris de la Mediterrània

Començaran a acollir vaixells d’ONG que rescaten persones migrants que tracten d’arribar a Europa, perquè el port de Borriana ja està saturat

Vinarós i Benicarló es sumen a la xarxa de ports solidàris del mediterràni / À Punt NTC

El port de Borriana (Plana Baixa) acull vaixells d’ONG que patrullen per la Mediterrània per tal de rescatar persones migrants que creuen el mar per arribar a Europa, però aquests dies està desbordat amb cinc embarcacions. Per això el port de Vinaròs (Baix Maestrat) s’ha oferit a fer-li un lloc al vaixell Sea Watch 4 durant les dues setmanes que necessiten per a reparar-lo i aprovisionar-lo. 

L'encarregat, Philipp Eichler, ha informat a À Punt NTC que han comprat al municipitotes les provisions que necessitaven i que el seu pla és salpar cap a Líbia aquest mateix dissabte. 

La saturació del port de Borriana ha dut els activistes de l'ONG Aurora a buscar ampliar les bases d'acollida d'aquestes embarcacions als ports de Vinaròs i Benicarló (Baix Maestrat), explica l’integrant del seu grup de suport Vicent Aleixandre. Així, estan creant contactes i xarxa amb els ports veïns per a poder reubicar alguns dels vaixells, afirma.

A més, estan intentant ampliar la xarxa de voluntariat que donen suport logístic i busquen allotjament als i les cooperants abans d'eixir a rescatar vides pel Mediterrani, tal com ha indicat Eulàlia Torrent, també membre del grup de suport d’aquesta ONG. Persones com ella compleixen una doble funció: promoure l'economia local i donar suport a la tasca humanitària. 

El tinent d’alcalde de Vinaròs, Marc Albella, assegura que acolliran tant els vaixells com les tripulacions sense cap problema, i que estan contents que un port gestionat per la Generalitat com és el de Vinaròs puga acollir aquest tipus d’embarcacions.

També et pot interessar

stats