Villena guarda un minut de silenci per l'assassinat masclista d'una veïna

El subdelegat del govern espanyol a Alacant ha confirmat que es tracta d'un nou cas de violència de gènere

El veïnat durant el minut de silenci a la plaça de Santiago de Villena
El veïnat durant el minut de silenci a la plaça de Santiago de Villena / À Punt NTC

Villena, a l'Alt Vinalopó, continua consternada per l'assassinat d'una veïna a mans de l'home. El subdelegat del govern espanyol a Alacant, Juan Antonio Nieves, ha confirmat definitivament que es tracta d'un nou cas de violència de gènere i que la víctima va morir asfixiada. Centenars de persones han guardat un minut de silenci a la plaça de Santiago per a expressar el seu rebuig.

"Ens reunim a Villena per a condemnar un nou assassinat masclista que, en definitiva, reflecteix un fracàs com a societat", ha expressat Nieves. "Hem de treballar per a combatre esta xacra i no podem permetre polítiques tèbies que no lluiten en contra", ha afegit.

La concentració ha viscut uns moments de tensió quan el germà de la víctima, visiblement molest per la presència de la regidora de Vox, Ana María Cerdán, s'ha dirigit a ella al crit de "fora d'ací". Una resposta espontània davant del negacionisme del partit que representa Cerdán, que considera la violència contra la dona un invent ideològic.

L'Ajuntament va decretar tres dies de dol oficial fins dilluns, un termini en què les banderes onegen a mig pal i tots els actes organitzats pel consistori queden suspesos. L'alcalde de Villena, Fulgencio Cerdán, ha expressat la "més absoluta condemna contra tota violència de gènere" i ha enviat un missatge de suport i el condol a la família i els amics de la víctima. A més, ha sol·licitat a les administracions que tenen competències en la matèria "que posen totes les mesures necessàries i que siguen eficaces davant de la violència contra les dones".

El fill del matrimoni és qui va localitzar divendres els cadàvers del matrimoni a la casa on vivien, en una partida rural de Villena. Se'ls hauria trobat en una de les habitacions de la casa familiar a primera hora de la vesprada i, en arribar al domicili, els agents de la Guàrdia Civil van trobar el cos de l'home penjat i el de la dona estés en un llit. Segons la mateixa delegació del govern, l'home no tindria antecedents per violència de gènere ni la víctima figurava en el sistema VioGén.

Es tracta de la tercera víctima de la violència masclista del 2024 a la Comunitat Valenciana —després de la dona assassinada al febrer a l'Alfàs del Pi (Marina Baixa) i l'assassinada al juny a Benaguasil (Camp de Túria), juntament amb el fill menor d'edat— i la que faria vint a tot Espanya. Esta mateixa setmana s'ha reunit el Comité de Crisi dels ministeris d'Igualtat i l'Interior, pel degoteig de casos d'assassinats el passat cap de setmana, quan mataren quatre dones i dos criatures menors d'edat. Este comité es convoca quan hi ha més de cinc casos de violència de gènere en un mes, i s'ha convocat en huit ocasions des que es creà, fa dos anys.

El telèfon per a atendre les víctimes de violència masclista és el 016. No queda registrat en la factura, però s'ha d'esborrar de la llista de telefonades.

També et pot interessar

stats