Villarejo sobre Corinna: "Vaig intentar seduir-la, enganyar-la, perquè era la meua faena"

L'examant de Joan Carles I diu que la van aterrir les reiterades amenaces de l'exdirector del CNI, però ell ho nega.

L'excomissari José Villarejo, aquest divendres, en el judici a Madrid
L'excomissari José Villarejo, aquest divendres, en el judici a Madrid / Efe

L'excomissari José Villarejo ha declarat aquest divendres en el judici que ha començat al qual s’enfronta per assegurar que el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) va posar els mitjans per a gravar la trobada que va mantindre amb Corinna Larsen, l'examant del rei Joan Carles I, en sa casa de Londres. En aquesta trobada, l'empresària li va reconéixer que estava "aterrida" i amenaçada de mort. Villarejo ha declarat com a acusat al jutjat penal número 8 de Madrid en el primer judici al qual s'enfronta, acusat de calúmnies a l'exdirector del CNI, Félix Sanz Roldán.

Villarejo ha reconegut que va denunciar Sanz Roldán perquè entenia que era una "gravetat inusitada" que haguera filtrat a la premsa una fotografia en què eixia l’excomissari a Melilla en una operació antiterrorista. Una foto que, segons ell, només podia tindre el CNI "exclusivament".

El comissari jubilat i en presó provisional ha indicat que es va acostar a Corinna Larsen per a guanyar-se la seua confiança, perquè era la seua faena i intentava protegir el cap d'Estat. Segons la seua versió, Corinna Larsen li va reconéixer que tenia por i que havia rebut amenaces per la seua relació amb el rei emèrit, en una conversa que va mantindre a Londres i que va ser gravada pel mateix CNI, que li va posar els mitjans per a això.

Sanz Roldán nega les amenaces

L'exdirector del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) Félix Sanz Roldán ha negat de manera taxativa davant d’un tribunal que amenaçara Corinna Larsen i el seu fill durant una reunió que tots dos van mantindre al maig de 2012 a Londres, si bé ha rebutjat donar-ne compte del contingut o de si ell tenia com a objecte la defensa de la seguretat de l'Estat emparant-se en la llei. Així ho ha assenyalat durant la seua compareixença com a testimoni

Preguntat pel fiscal per les raons de la seua denúncia a Anticorrupció, l'exresponsable d'Intel·ligència ha assenyalat que en la informació que il·lustra la foto citada, publicada en el diari El País, es deia que el CNI podria haver interferit en una operació antiterrorista, la qual cosa al seu parer era "d'extrema gravetat".

Ha afegit que a més es va sentir "malament" quan va veure el programa en què parlava Villarejo i va pensar "en els més de 3.000 homes i dones del CNI que no tenen identitat, que no poden defensar-se i presten un servei a la pàtria", ja que volia continuar "mirant la cara" dels seus subordinats. En tot cas, Sanz Roldán ha negat de manera categòrica conéixer personalment Villarejo.

Corinna Larsen diu que va tindre por

L'empresària Corinna Larsen ha assegurat que la van aterrir les reiterades amenaces que va rebre de l'excap del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) Félix Sanz Roldán, el qual li va dir que si no seguia determinades recomanacions i instruccions, ell no anava a poder garantir-li la seguretat física ni la dels seus fills.

La defensa de Villarejo ha preguntat a la testimoni si va tindre por per les amenaces de Sanz Roldán. "Per descomptat que em va atemorir, aterririen qualsevol. El fet que el cap de seguretat vinguera a visitar-me a Londres ja era bastant aborronador", ha respost. A la pregunta si va denunciar aquests fets o si li ho va plantejar, ha reconegut que va discutir aquesta possibilitat en el moment amb els seus advocats, però tenia por.

Ha explicat que a l'abril del 2012 va rebre un missatge en què l’avisaven que estaven ocupant la seua casa de Mònaco i, com que no entenia res, va avisar al rei Joan Carles per a demanar-li una explicació. "No va ser clar, però em va comunicar que Sanz Roldán duia a terme una operació per a assegurar-se que se'm protegia dels paparazzis", ha dit. Larsen ha reiterat que tenia por i que no li va donar una explicació adequada a la presència d'agents secrets espanyols en sa casa i en les seues oficines.

També et pot interessar

stats