Vilar de Canes vol recuperar el bar: “Era el nostre lloc de reunió”

L'Ajuntament de l'Alt Maestrat ofereix incentius per a qui s'encarregue del negoci

El bar Les Eres de Vilar de Canes, tancat / À Punt NTC

El veïnat de Vilar de Canes, a l’Alt Maestrat, troba a faltar el que era el lloc principal de reunió: l’únic bar del poble. Fa un mes va tancar per falta de rendibilitat i això ha suposat perdre l'espai per a fer vida social. I és que el bar Les Eres era més que un simple establiment. De tota la vida havia sigut el punt de trobada i esplai del veïnat per als pobles menuts d’aquesta part de la comarca. “Era el nostre lloc de reunió”, ha explicat un dels veïns. 

L’única opció dels vora 170 habitants, si volen fer-se un café o esmorzar, és conduir huit quilòmetres fins a Sant Pau d’Albocàsser. Mari Francis Segarra, propietària del bar La Perdigana, ha explicat que en les últimes setmanes li ha augmentat la clientela de Vilar de Canes.

L'Ajuntament ha anunciat que ofereix incentius per a qui vulga reobrir el local, que és municipal. El regidor de Comerç i Turisme del poble, Alberto Sales, ha explicat que la persona que s’encarregue d’aquest espai “només hauria de pagar un lloguer de 50 euros al mes”. De moment, s’han rebut una trentena de sol·licituds, i Sales ha comentat que “estaria bé que fora una família”. 

El veïnat considera que si tornen a tindre un bar, tornarà la vida al poble.

També et pot interessar

stats