Vila-real recorda els 500 anys de la reforma protestant

Centenars de persones de tot arreu han commemorat la repressió patida pel protestantisme.

Centenars de persones han reclamat el dret a practicar la religió protestant en la societat actual
Centenars de persones han reclamat el dret a practicar la religió protestant en la societat actual

Més de 200 persones, vingudes de diferents llocs d'Espanya i Europa, han commemorat a Vila-real els 500 anys de la reforma protestant. Ho han fet amb càntics i amb reivindicacions. En un acte celebrat a la plaça Major de Vila-real, els assistents han recordat la repressió de mig segle que han sofrit els protestants. 500 anys en què pastors i feligresos de l'església protestant van ser víctimes d'una persecució cruel. Al nostre país, el catolicisme i el règim  franquista es va acarnissar amb ells durant els anys cinquanta i seixanta.

Durant l'acte s'han escoltat els testimonis de pastors i pastores que van ser represaliats i obligats a callar per la policia o per les autoritats. Tot en una societat en què imperava la religió catòlica. Carol Ford, la primera pastora evangèlica de Vila-real, ha recordat com la policia els prohibia realitzar actes religiosos al carrer.

Per aquest motiu han reclamat hui el dret de practicar la seua religió com qualsevol altra i han demanat a les autoritats l'espai que els correspon en la societat del segle XXI.

També et pot interessar

stats