A Vila-real, qui més recicla... guanya!

La Regidoria de Medi Ambient d'esta localitat promou la campanya La penya recicla, una forma d'incentivar el reciclatge del vidre.

La penya recicla 2017, penyes i veïns pesen el seu vidre per reciclar
La penya recicla 2017, penyes i veïns pesen el seu vidre per reciclar

Les penyes de Vila-real competiran per a ser la més sostenible i guanyar un lot de productes de la comarca. Esta és la idea d'Ecovidre, la Regidoria de Medi Ambient i la comissió de festes de la Mare de Déu de Gràcia de Vila-real. El concurs és senzill: la penya que més quilos de vidre recicle serà la guanyadora. Ecovidre col·locarà una bàscula gegant en diferents dies i llocs i les penyes i els veïns podran acudir a pesar els residus. Hi haurà educadors per a portar el control dels quilos reciclats i ecopatrulles que animen a participar-hi. En les festes passades, la campanya La penya recicla va arreplegar 1.512,3 quilos d'envasos de vidre.

En l'edició d'enguany, aquesta iniciativa tindrà lloc els dies 1, 4 i 8 de setembre, dies en què es repta les penyes a reciclar la major quantitat possible de vidre. Entre les 12 i les 16 hores tothom podrà anar a pesar i a depositar envasos, i els que ho facen rebran alguns obsequis. A més, es podran pujar les fotografies a les xarxes amb el hashtag #LaPeñaRecicla i consultar qualsevol cosa referent al concurs en el web www.lapeñarecicla.es

Una mesura contra el canvi climàtic

Este concurs festiu és el granet que poden aportar les festes contra el canvi climàtic, ja que el vidre es recicla al 100% i s'evita l'extracció de matèries de la naturalesa, es minimitza l'emissió de CO2 i s'estalvia energia. Segons les últimes dades disponibles corresponents al 2017, els ciutadans de Vila-real van reciclar un total de 448.545 quilos d'envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 8,9 quilos de vidre. Quant a la taxa de contenidors, Vila-real se situa en una mitjana de 297 habitants per contenidor, un total de 169 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats en el municipi.

També et pot interessar

stats