Vila-real es convertirà en un laboratori urbà de la telefonia mòbil 5G

El consistori signarà un conveni amb Telefònica i Huawei per a experimentar amb la tecnologia mòbil d'última generació a través de la col·laboració de la ciutadania

VÍDEO | Vila-real es convertirà en un laboratori urbà de la telefonia mòbil 5G

El gegant xinés de les telecomunicacions, Huawei, ha arribat a un acord de col·laboració amb l'Ajuntament de Vila-real perquè la ciutat de la Plana Baixa siga un gran laboratori urbà i social que permeta experimentar amb la pròxima implantació del 5G, les sigles que fan referència a la cinquena generació tecnològica de telefonia mòbil. 

La multinacional xinesa buscava a Europa una ciutat de grandària mitjana per a assajar la implantació del 5G en els seus dispositius mòbils i aplicacions, i finalment ha triat Vila-real, una urbs de vora 50 mil habitants. 

El consistori vila-realenc ha tancat acords de col·laboració perquè empreses locals, la comunitat educativa, associacions i altres entitats locals participen en el projecte. També ha posat a disposició dels enginyers en telecomunicacions de Huawei els serveis públics de la ciutat amb l'objectiu d'experimentar en estalvi energètic, seguretat viària, connectivitat i altres avanços tecnològics que proporcionarà la tecnologia 5G. 

L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha manifestat a la televisió d'À Punt que en breu es repartiran 400 telèfons mòbils Huawei entre la gent jove de Vila-real perquè experimente amb la nova tecnologia 5G. Els resultats d'aquesta prova pilot juntament amb altres que aniran coneixent-se d'ací a poc temps seran utilitzats per la companyia xinesa per a incorporar a les seues investigacions. El consistori vila-realenc formalitzarà el conveni de col·laboració amb Huawei el pròxim 21 de març. 

També et pot interessar

stats