El Vila-real CF es defén de les acusacions de frau fiscal i manifesta que tot és legal

El club de futbol ha emés un comunicat on es defensa de les acusacions formulades aquest dilluns per la Fiscalia.

Fernando Roig en una imatge d'arxiu
Fernando Roig en una imatge d'arxiu / Europa Press

Aquest dilluns, la Fiscalia va sol·licitar una pena de sis anys de presó per al president del Vila-real CF, Fernando Roig, per un suposat frau fiscal comés en les obres de l’estadi el Madrigal (hui Estadi de la Ceràmica) entre els anys 2004 i 2005 i estimat en 525.440 euros. Ara, el Vila-real CF es defén de les acusacions de la Fiscalia mitjançant un comunicat.

“Davant la notícia relativa a l’acusació per presumpte delicte contra la Hisenda pública per la suposada compensació indeguda de l’IVA corresponent a diverses factures dels exercicis 2004 i 2005”, s’ha precisat en el comunicat, “es manifesta que el Vila-real CF va satisfer puntualment i completament l’IVA amb una suma total de 187.840 (2004) i 337.600 (2005) euros”.

A més, des del club de futbol s’ha incidit que, prova de l’anterior, és que el Tribunal Econòmic-Administratiu Regional (TEAR) de la Comunitat Valenciana va resoldre que el Vila-real CF tenia “dret a deduir com a despeses els imports de les referides factures, que considerà plenament vàlides i ajustades al dret, enfront del criteri de l’AEAT”.

Per tant, “deu considerar-se també correcta la compensació de l’IVA satisfet per aquestes factures”, s’apunta des del club. Per tot això, i convençut de la inexistència dels presumptes fets punibles denunciats per l’AEAT, el Vila-real conclou el comunicat dient que “declina comparéixer davant el jutjat penal” per a intentar arribar a un acord en la vista de conformitat prèvia del dia 28 de desembre.

També et pot interessar

stats