La Vila Joiosa retarda el canvi de nom

El ple de l'Ajuntament no ha debatut la proposta de Compromís perquè el mateix portaveu del partit l'ha retirada.

Vista del casc històric de la Vila Joiosa i el riu que creua el municipi

El ple de l'Ajuntament de la Vila Joiosa (Marina Baixa) celebrat aquest dijous no ha debatut finalment la proposta de Compromís d'eliminar el topònim castellà de la denominació oficial del municipi per tal que es mantinga només la denominació en valencià. Estava previst que s'aprovara l’informe tècnic municipal necessari perquè es tramitara oficialment la decisió, a la qual el ple municipal ja va donar llum verda al setembre.

Però a falta de nous informes i d’altres qüestions que queden per resoldre, el portaveu de Compromís, José Carlos Gil, ha retirat la proposta de l'orde del dia i ha argumentat que li resultava impossible debatre-la perquè havia d'absentar-se de la sessió plenària.

No obstant això, els grups de l'oposició, el PP i Ciutadans, han atribuït la retirada al "rebuig massiu" que la ciutadania del municipi ha mostrat a la proposta. En un comunicat, han assegurat que fins i tot hi ha membres del mateix govern local, integrat pel PSPV, Compromís i Gent per la Vila, que hi estan en contra: "No tots estaven a favor d'eliminar el nom de Villajoyosa de la denominació oficial de la ciutat", assenyalen.

Als populars, de fet, els crida l'atenció que el mateix proponent haja retirat la iniciativa per no poder estar present i asseguren que l'alcalde, el socialista Andreu Verdú, "podria haver variat l'orde dels punts" perquè es debatera al principi de la sessió. En tot cas, els dos partits de l'oposició s'han mostrat "enormement satisfets" per la retirada de la proposta i coincideixen que en l'actual situació de pandèmia "aquest tipus de debats ideològics només contribueixen a empitjorar la situació".

La decisió de deixar com a única denominació oficial de la Vila Joiosa el nom en valencià ha alçat polseguera al poble. Els grups de l’oposició, el PP i Ciutadans, estan en contra de la proposta aprovada per l’equip de govern. El portaveu de Gent per la Vila, Pere Alemany, va rebutjar el 2017 votar a favor d'aquesta moció que permetria que la Vila Joiosa es diga només així i no Villajoyosa.

També et pot interessar

stats