La Vila Joiosa intervé d’urgència en un pont medieval pels danys produïts pels últims ruixats

El pont del Salt d’En Gil, bé de rellevància local, ha patit un enfonsament intern de l'estructura

Un pont medieval de la Vila Joiosa pateix un enfonsament de l'estructura

L'Ajuntament de la Vila Joiosa ha començat hui una intervenció d'urgència en el pont del Salt d’En Gil després de patir un afonament intern en l'estructura a causa de les últimes pluges torrencials.

El pont, construït en el segle XIV i declarat bé de rellevància local (BRL), no ha suportat els més de 250 l/m² que han deixat les pluges a la capital de la Marina Baixa en els últims dies.

Les precipitacions han provocat uns clevills per on ha anat filtrant-se l’aigua, que ha quedat emmagatzemada en l’interior de la part alta d’un dels arcs i que el posa en perill d’afonar-se. La zona afectada presenta una gran taca d’humitat a l’exterior.

Tècnics municipals del servei de patrimoni històric i urbanisme han treballat conjuntament en l'elaboració d'un informe tècnic sobre l'estat estructural del pont per a escometre per via d'urgència una actuació que rehabilite el monument.

El pont del Salt d’En Gil és el monument més antic de la Vila Joiosa que es conserva i té un gran valor patrimonial i simbòlic per a la població.

També et pot interessar

stats