Els vigilants del metro de València denuncien el viatger negre per agressions

El sindicat que els representa confia que la Fiscalia esclarisca l'incident del passat cap de setmana.

Alternativa Sindical defensa que els dos vigilants van haver de reduir l'home perquè no portava ben posada la mascareta.
Alternativa Sindical defensa que els dos vigilants van haver de reduir l'home perquè no portava ben posada la mascareta.

El sindicat Alternativa Sindical, que representa els vigilants privats del metro de València, ha assenyalat que els treballadors que van intervindre en l'incident amb un passatger negre el cap de setmana passat han interposat una denúncia per agressions i un comunicat de lesions contra el viatger.

El sindicat defensa que els dos vigilants van haver de "reduir, emmanillar i desallotjar del tren" l'home perquè "estava molt alterat i perquè va agredir un dels vigilants, a més del risc que suposava per a la resta de viatgers", perquè no portava ben posada la mascareta, asseguren.

A més, Alternativa Sindical considera que la decisió de la Fiscalia de València d'obrir diligències d'ofici per si va haver-hi delicte d'odi és "encertada" i "necessària", perquè assegura que servirà per a esclarir els fets, i es mostren convençuts que les imatges de seguretat del comboi seran "una prova fonamental per a determinar i depurar responsabilitats d'una part o de l'altra".

El sindicat remarca que els vigilants "van actuar en tot moment amb independència de la nacionalitat o color de pell de la persona infractora" i demanen a la Fiscalia que intervinga "quan les agressions són patides pels vigilants de seguretat a les mans de tercers", que xifren en més de 2.000 entre l'any passat i el primer semestre d'enguany.

També et pot interessar

stats