La vigilància en la seguretat dels joguets s’incrementa per Nadal

Moltes peces no han passat cap control i poden suposar un perill

Dos agents revisen els joguets en una botiga / À Punt NTC

Moltes persones ja han començat a encarregar els joguets per a Nadal. Amb l'increment de la demanda a preus més econòmics, cal comprovar que tots compleixen la normativa. Moltes peces no han passat cap control i poden suposar un perill. Per conéixer de prop com és aquesta recerca, un equip d’À Punt Notícies ha acompanyat la Policia Local de Vila-real (Plana Baixa), que controla la venda d'aquests productes, durant una inspecció sorpresa a botigues i basars.

Els agents han revisat els joguets que hi ha a la venda i de seguida han trobat la infracció més comuna: la carència de l’etiquetatge correcte. En alguns casos és per no contindre l’etiqueta en castellà, en altres perquè li falta el marcatge de conformitat europeu. També hi ha instruccions il·legibles o certificats que no són autèntics.

Busquen joguets perillosos per a menuts i persones adultes, que en molts casos no poden distingir-se. Durant aquests dies la policia ja ha intervingut diverses partides de joguets perillosos que pareixen inofensius, de colors cridaners i coneguts pels més menuts, però que poden ser un risc. Aquesta campanya controla que es complisca la normativa.

L’arrel del problema sol estar en les grans naus industrials de distribució. Cada any proveeixen de peces que no han passat cap control.

També et pot interessar

stats