Vigilància de seguretat a les 61 bunyoleries amb permís per a treballar per Falles a València

Cada establiment rep unes quatre inspeccions per a controlar des dels carnets de manipulació d'aliments fins a la qualitat de l'oli i les mesures Covid-19

Controls de seguretats a les parades de bunyols al carrer
Majo Zaragozá
Sergio Roig
01 de setembre 2021 - 21:01

Els inspectors de Sanitat revisen aquests dies de festa cada una de les 61 bunyoleries que tenen permís per a treballar durant les Falles a València.

Cada establiment rep entre 3 i 4 inspeccions. Els inspectors comencen per comprovar la documentació del lloc i també els carnets que permeten manipular aliments als que estan treballant.

L'oli amb el qual es frigen els bunyols és un dels punts més importants d'aquest control de qualitat. Ha de tindre menys del 25 per cent de compostos polars, una mena de residus que quan augmenten d'esta xifra, podrien començar a ser tòxics.

La xifra de bunyoleries que enguany han obtingut permís per a treballar aquestes falles a València, un total de 61, són una tercera part menys que altres anys.

Fermin Quero de Lera, cap de Sanitat i Consum de l'Ajuntament de València, ha explicat en À Punt que totes les persones consumidores d'aquests productes poden estar molt tranquil·les. "Totes les parades estan autoritzats i són inspeccionades".

La gent comença a gaudir dels bunyols amb xocolate
La gent comença a gaudir dels bunyols amb xocolate / À Punt NTC

L'altre control important serà al carrer, als voltants de les falles i als mercats o parades que s'instal·len prop d'aquestes. Els responsables en aquests llocs seran els Coordinadors Covid, que s'encarregaran de controlar els aforaments i l'ús de les mascaretes, ha dit el cap de Sanitat i Consum.

També et pot interessar

stats