Vigilància especial per al pont de Sant Josep

Els cossos de seguretat intensifiquen els controls en previsió d'una elevada afluència de públic.

La Guàrdia Civil i les policies locals vigilen els accessos a altres autonomies
La Guàrdia Civil i les policies locals vigilen els accessos a altres autonomies / À Punt NTC

La Policia de la Generalitat vigila les àrees comercials, els municipis del litoral, les zones d'esplai i les estacions de la xarxa de Metrovalencia i el TRAM d'Alacant, en previsió d'una gran afluència de públic pel pont de Sant Josep. L'operatiu especial va començar dijous i continuarà el cap de setmana, compaginant les inspeccions amb tasques informatives sobre les mesures preventives contra la Covid-19 vigents. Els agents també visitaran les àrees comercials per a garantir el compliment dels aforaments, la distància de seguretat l'horari establit, en coordinació amb els cossos de seguretat de l'Estat i les policies locals.

La Guàrdia Civil ha desplegat controls de carretera a les entrades i les eixides de la Comunitat Valenciana perquè es respecte el tancament perimetral. Accessos que controlen amb el suport de les diferents policies locals, responsables també que la normativa sanitària es complisca als municipis. A les ciutats que havien d'estar de festa s'han activat controls especials. Les càmeres d'À Punt van acompanyar la vespra de Sant Josep una patrulla de la Unitat de Convivència i Seguretat de la Policia Local de València. Entre els serveis de la nit han desmantellat una celebració a l'interior d'una empresa, on set persones havien organitzat una festa after work amb ambientació musical i alcohol, incomplint les limitacions a les reunions socials.

En un comunicat, la consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, ha apel·lat a la corresponsabilitat ciutadana i ha recordat que les Falles "estan suspeses i no es permeten trobades de més de quatre persones a la via pública i que als espais privats les reunions s'han de limitar al nucli de convivents". Bravo recorda que els cossos de seguretat "han intensificat la vigilància en aquests dies festius per a controlar el compliment de la normativa sanitària" i facilitar que la Comunitat Valenciana "continue sent el territori d'Espanya amb la menor incidència acumulada", que ara es troba en 36 casos per cada 100.000 habitants a catorze dies.

També et pot interessar

stats