Videojocs: assignatura pendent en la lluita per la igualtat

El campus de Gandia de la UPV acull la presentació del llibre ‘¡Protesto! Videojuegos desde una perspectiva de género’.

Videojocs: assignatura pendent en la lluita per la igualtat
Videojocs: assignatura pendent en la lluita per la igualtat

La indústria del videojoc és un sector a l’alça a Espanya. Segons el Llibre blanc del desenvolupament espanyol de videojocs de 2018, va augmentar la facturació respecte a l’any anterior en un 15 per cent, i cada vegada hi ha més perfils professionals especialitzats en aquest àmbit. A pesar d’això, aquest creixement no ha anat de la mà de la presència igualitària de les dones. 

Així ho recull un llibre presentat al campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València. Es diu ¡Protesto! Videojuegos desde una perspectiva de género i fa un recull de diferents visions de dones vinculades amb la indústria. “Encara som una minoria; hi ha poques dones treballant en el món dels videojocs”, ha assenyalat Diana P. Gómez, una de les participants en aquesta publicació, en la secció de xarxes socials i web de Les notícies del matí.

El llibre és una recopilació d’assajos de dotze escriptores vinculades a la indústria del videojoc i tracta dotze temes diferents vinculats al sector. Una publicació que va sorgir arran de la manca d’obres en castellà que tractaren aquesta temàtica. “Una cosa és parlar de com està la indústria, i una altra, contar-ho des de dins”, apunta Diana P. Gómez, productora audiovisual que va començar en el món dels videojocs per casualitat.

Entre les experiències que es relaten en el llibre, les d’Irene Alvarado, programadora; o la de Nerea Díaz, jugadora professional. Un sector, que segons indica Diana P. Gómez, encara és tòxic per a les dones. “Hi ha encara molta desigualtat i Espanya no es troba entre els països a l’avantguarda en aquest àmbit”, reconeix.

Malgrat tot, també manté l’esperança. “Hui dia, en moltes de les escoles d’art i disseny de videojocs la majoria són dones”, comenta, afegint que la presència de dones en el sector anima unes altres a unir-se. “La tendència diu que d’ací a uns anys la presència de les dones en el món dels videojocs anirà creixent”, afirma. “Es tracta d’una porta que a poc a poc començarà a obrir-se més”. 

També et pot interessar

stats