El veïnat de Manises reclama solucions per als colls de botella que es formen al "carrer de l’infern"

El pas de camions de gran tonatge genera altercats continus, tot i estar-hi prohibit l'accés

Un camió de bombers es queda bloquejat al carrer de Rafael Valls de Manises / À Punt NTC

La via Rafael Valls és coneguda a Manises (Horta Sud) com el carrer de l’infern. Un vial que el creixement urbanístic i les obres d'accés de l'aeroport han convertit en un coll de botella per on passen milers de cotxes i, sobretot, camions de gran tonatge que provoquen altercats constantment. L'Ajuntament ha anunciat una alternativa al col·lapse, però el veïnat vol ja una solució a un problema que va en augment des de fa quatre dècades.

Fa setmanes un camió dels bombers es va quedar bloquejat quan anava a socórrer un incendi, ja que una furgoneta li impedia passar. També fa poc, de nit, un camió amb cotxes de concessionari no anava ni avant ni arrere. “Estem farts, no podem descansar, no podem dormir, a les 4 de la matinada et poden pegar una castanyada en la vivenda”, assegura Laura Llorca, una de les veïnes afectades. 

El pas dels camions de gran tonatge està prohibit, tal com recorden els senyals col·locats als habitatges, que també han patit desperfectes en balcons, reixes i voreres. Un infern etern per al veïnat d'estes quaranta cases convertides en un embut des de la V-30 fins al centre de Manises.

L'ajuntament acaba de licitar unes obres d'una variant que vorejarà la localitat. “La realitat és que fins a final d’any no començaran estes obres. El que sí que és cert és que ha sigut este equip de govern el que per fi, després de dècades, ha apostat per una solució. Mentrestant, la Policia Local està parant tots els camions que hi passen”, avança l’alcalde, Javier Mansilla. 

Una nova senyalització més visible i reforçada recordarà, encara més, que el carrer de Rafael Valls és per als veïns i no una senda d'elefants sobre rodes.

També et pot interessar

stats