El veïnat de la Drova adverteix d’un despreniment en un dels vessants del Mondúver

Fonts de l'Ajuntament apunten a l'impacte d'un llamp dels que van caure a la zona dissabte

Desprendiment en un dels vessants del Mondúver / À Punt NTC

Un despreniment en un dels vessants del Mondúver, a la Safor, té amb l'ai al cor el veïnat de la Drova, a Barx. Sembla que un llamp de la tempesta de diumenge va impactar a la muntanya i va ocasionar una allau de pedres, que han arribat fins a molt a prop de les vivendes. 

Un soroll semblant a un tro va sobresaltar el veïnat de la urbanització de la Drova, als peus del Mondúver, la nit de diumenge. “Vam eixir de casa i no paràvem de sentir pedres grosses caient per la muntanya”, assegura Vicent Pujol, veí de la Drova. 

El veïnat de la urbanització de la localitat de Barx va eixir espantat de casa: “Va començar a haver-hi pols, que semblava una boira molt densa”. La solsida va arrossegar pedres d'una grandària considerable que han destrossat la via de pujada al cim de la muntanya. 

Fonts de l'Ajuntament d'este municipi de la Safor apunten a l'impacte d'un llamp dels que van caure a la zona diumenge. Tècnics de la Diputació de València han analitzat el terreny per si cal alguna intervenció per a reforçar la muntanya i evitar més solsides.

També et pot interessar

stats