Una exposició solidària recapta fons per als afectats per l’incendi de Campanar

Les més de 100 fotografies de veïnat i gent que treballa en el barri que componen la mostra estan a la venda 

Exposició fotogràfica al barri de Campanar de València / À Punt NTC

Més d'un centenar de veïnes i veïns del barri de Campanar de València s'han bolcat en una exposició solidària que recapta diners per a l'associació de damnificats per l'incendi de dos edificis a finals de febrer. “Un barri model” és una mostra amb la qual s'ha creat un banc d'imatges que busca ajudar a aquells que el foc ha deixat en una situació precària i que s’ha inaugurat este dijous. Durant l’acte, s’ha guardat un minut de silenci en record de les deu víctimes mortals de l’incendi i s'ha descobert una placa commemorativa que enalteix la solidaritat del veïnat de Campanar.

Tot el barri s'ha bolcat en esta iniciativa que reactiva l'ajuda als afectats per l'incendi i que ofereix un recorregut per la vida del barri de Campanar. Ángel Álvarez, un dels fotògrafs que han participat en l’exposició, explica que ens mostra quin és el tipus de gent que viu al barri i quina és la seua forma de viure.

Amparo Rausell, veïna del barri de Campanar, ha dit en declaracions a À Punt que quan li van preguntar si es volien prestar a fer-se fotos per a ajudar en el desenvolupament del projecte no s’ho va pensar dos vegades i va acceptar de seguida. Per la seua banda, Juanjo Jaén, que no viu al barri, però hi treballa, afirma que li va semblar una molt bona labor i es va prestar a fer-ho. 

El president de l’associació de veïns i veïnes de Campanar, Pep Benlloch, ha explicat que la idea darrere de l’exposició és crear una xarxa en què el veïnat es faça responsable d’ajudar-se entre si. I ha valorat que fins i tot gent que no té res a veure amb el barri ni l’incendi també han col·laborat. 

Així, més de cent veïns i veïnes d’este barri de València s’han posat davant de la càmera de huit dels millors fotògrafs de tot el país per a participar en esta exposició solidària que ja té a la venda 150 fotografies en el web unbarriomodelo.com

Les fotos, que s'han exposat per primera vegada este dijous, es poden adquirir des de tres euros en l’esmenat web que, segons el director creatiu de l’Agència Sibèria, Rafa Pomares, funciona com un banc d’imatges en el qual es poden adquirir estes imatges amb un fi benèfic. 

Tots els diners aniran destinats a l'associació de damnificats per l'incendi. De moment, ja s'ha recaptat 8.500 euros gràcies a vint empreses col·laboradores. Nancy Khawam, presidenta de l’associació, ha dit en declaracions a À Punt que el complau molt veure com la gent continua involucrada i disposada a fer qualsevol cosa per a ajudar.

També et pot interessar

stats