Una dona d’Alacant de 77 anys es queda al carrer després de ser desnonada

L'anciana, amb dos nets a càrrec seu, tenia assignada una vivenda social, però no ha arribat a temps

Desnonament d'una dona de 77 anys
17 de juny 2024 - 17:17

Josefa Díaz, de 77 anys, vivia fins a este dilluns de matí al barri de Sant Blai d’Alacant amb el seu fill i dos nets que es trobaven a càrrec seu, de 13 i 17 anys. Els propietaris del pis on la família ha residit des de feia set anys necessitaven l'habitatge i no li han prorrogat el contracte de lloguer.

Josefa, que cobra una pensió de 821 euros, diu que l'Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (l’EVHA) ja li ha concedit una casa a Oriola Costa, però que encara no la poden ocupar. “Em van dir que eixa vivenda estava en reforma, i que tardaria dos mesos”, ha explicat als micròfons d’À Punt. 

Este dilluns, el jutjat ha ordenat el desnonament del pis on vivia de lloguer amb la família mentre ella estava sola a l’habitatge. El fill es trobava a la faena, que havia aconseguit feia només dos setmanes, i els nets, a l’institut. “He demanat que almenys em deixaren a casa fins que el fill tornara de la faena per a poder traure alguna cosa”, es lamentava Josefa, “però m’han dit que no, que havia de desallotjar”. 

La família, que comptava amb un informe municipal de vulnerabilitat, confia ara que l'Ajuntament d'Alacant els done una solució d'urgència. Isabel López, de l’associació Stop Desnonaments, diu que “l’Ajuntament els hauria de donar una solució residencial almenys temporal” fins que es puguen traslladar a una vivenda social.

També et pot interessar

stats