Un tros d’Àfrica en plena horta de València

Un projecte de l’Associació de Dones Africanes de Paterna busca reactivar el cultiu d'espècies originàries de Gàmbia o el Senegal

Integrants de l'Associació de Dones Africanes de Paterna cultiva hortalisses africanes en l'Horta Nord / À Punt NTC

L'Associació de Dones Africanes de Paterna ha impulsat un projecte per a reactivar a l’Horta Nord el cultiu d'espècies originàries de Gàmbia o el Senegal. Ara, les integrants han posat en marxa una campanya de micromecenatge per a poder pagar la maquinària que necessiten per a mantindre els camps.

Treballen el camp al ritme de càntics en soninké, la seua llengua. Enguany s'ha retardat la sembra perquè no tenien diners per a preparar els terrenys. Per això han posat en marxa una campanya de micromecenatge. “Necessitem diners per a moure la terra i poder adquirir llavors i ferramentes”, assegura la presidenta d’AMAP CV, Aïssatou Ndiave. 

Gràcies a les primeres aportacions ja han pogut fer els primers cultius. Però també necessiten pressupost per a poder eliminar la brossa que els cobreix. Ara la lleven a mà, però no donen l'abast. 

Les dones consideren el seu ofici com una manera de mantindre i divulgar la seua cultura. La terra que sembren està a Paterna, però quan ixen els fruits les trasllada directament a la seua Àfrica natal. 

També et pot interessar

stats