Un jove de Mutxamel demana ajuda per a la seua mare amb síndrome de Diògenes

La vivenda està envoltada de muntanyes de fem generades durant anys, restes de menjar podrit i insectes, però la dona no deixa que entre ningú a netejar

La casa de la persona que pateix este síndrom, en imatges difoses pel fill / À Punt NTC

Un jove de dènou anys de Mutxamel (Alacantí) ha demanat ajuda per la situació en què viu sa mare: envoltada de muntanyes fem generades durant anys, restes de menjar podrit, estris acumulats, insectes... El xic diu que a la casa no es pot ni respirar, però no pot convéncer sa mare, que pateix síndrome de Diògenes, perquè es desfaça de tota la brutícia. Per això ha demanat ajuda a l'Ajuntament.

Des dels serveis socials ja s'han posat en contacte amb ella per a avaluar la situació i el departament de sanitat ja ha notificat a la propietària que, per qüestions de salubritat, ha de netejar l'immoble. El fill va començar a retirar brutícia, però la mare ha dit que, de moment, no autoritzarà que entre ningú a casa a llevar tot el que té dins. En eixe escenari, Sanitat actuarà d'ofici, amb l'autorització prèvia d'un jutjat.  

Malauradament, en este tipus de casos, pocs mesos després les cases tornen a estar igual, tal com ha explicat l'advocat de la família, Antonio Cachinero. De moment, han demanat la incapacitació de la dona, perquè se'n puguen fer càrrec les administracions. "El xic només té dènou anys i demanarem que siga el ministeri fiscal o la Conselleria qui se'n faça càrrec", ha indicat el representant familiar.

També et pot interessar

stats