Un col·legi d’Alcoi simula les seues pròpies eleccions al Parlament Europeu

L’estudiantat ha analitzat el funcionament de la Unió Europea i ha desgranat les propostes dels diferents partits que es presenten als comicis

El col·legi Carmelites d'Alcoi simula la celebració d'unes eleccions / À Punt NTC

Espanya votarà este diumenge a les eleccions al Parlament Europeu, però este dijous el col·legi Carmelites d'Alcoi s'ha avançat i l'alumnat de 3r de l'ESO ha celebrat els seus propis comicis. Es tracta d'un simulacre, però els estudiants ho han fet sent molt conscients del que triaven.

El simulacre ha inclòs tots els elements necessaris per a votar amb les màximes garanties: urnes, vocals i president de la mesa. L’alumna sap que un gest molt senzill pot tindre una repercussió important en la seua vida. “Ens ensenya coses que realment ens serviran, coses que recordarem durant molt de temps”, assegura una alumna. 

No només han estudiat les institucions europees, com funcionen i la seua història. Amb les eleccions tocant a la porta, han fet un pas més i han celebrat els seus propis comicis. “Han desgranat totes les propostes dels diferents partits i explicant a la resta dels companys sense posicionar-se a favor de ningú”, explica el professor de Ciències Socials de l’escola, Pepe Cabanes. 

El que més els ha sorprés és que només ha arribat publicitat a les cases de quatre dels 34 partits que es presenten a les europees. “Hi havia molts partits que no sabia que estaven, alguns molt curiosos i pensen coses tan diferents”, apunta una estudiant del centre. 

L’experiència els fa créixer com a ciutadans, però els alumnes d’entre catorze i quinze anys no sembla que tinguen pressa per complir els 18 i poder votar. Amb esta experiència tenen una lliçó apresa, i és que cal votar amb responsabilitat.

També et pot interessar

stats