VÍDEO| El surf de milotxa vol tornar a les platges naturals

El PATIVEL prohibeix aquest esport en les platges naturals del territori valencià.

VÍDEO| El surf de milotxa vol tornar a les platges naturals

Els aficionats al kitesurf o surf de milotxa estan en peu de guerra per les limitacions que pateixen a l'hora de practicar aquest esport aquàtic. Denuncien que el pla de protecció del litoral no els deixa espai.

Per això en alguns llocs com les platges d'Oliva ja han començat a mobilitzar-se contra el pla d'acció territorial de la infraestructura verda del litoral (PATIVEL). Una normativa que limita la construcció al litoral, però que també prohibeix el surf de milotxa en les platges naturals de la Comunitat Valenciana.

El club de kitesurf Activa Oliva ha convocat persones que simpatitzen i estimen aquest esport en una protesta amb el lema 'Som esportistes, no delinqüents', en la qual s’han vestit de negre i han unflat les milotxes en mig del carrer per conscienciar sobre la necessitat de reglamentar i no prohibir.

Sebastián Ducos, president del club, ha explicat que és un esport que no utilitza carburants, per tant no es produeix contaminació de l’aigua. Per això el col·lectiu demana poder practicar aquest esport en les platges naturals i no haver de recórrer a les platjes urbanes, molt més massificades, on sovint entren en conflicte amb la resta de persones. 

L'Ajuntament d'Oliva ja ha sol·licitat a la Generalitat que modifique la normativa del pla, perquè s'adapte a la singularitat de la franja litoral del municipi.

També et pot interessar

stats