Els sorolls de la CV-35, un malson per al veïnat que viu a les urbanitzacions pròximes a l'eixida de València

Segons dades de la Generalitat, per esta autovia circulen sis milions de vehicles a l’any

Municipis contra el soroll de la CV-35 / À Punt NTC

La CV-35, més coneguda com la carretera de Llíria, és una de les principals artèries d'eixida de València i connecta amb la seua àrea metropolitana. Esta infraestructura suporta un trànsit elevat de cotxes, motocicletes i també camions per la presència de polígons industrials i comercials. Segons dades de la Generalitat, per esta autovia circulen sis milions de vehicles a l’any.

I això s'ha convertit en un malson per al veïnat que viu a les urbanitzacions pròximes a esta autovia. “S'ha construït molt a prop de la carretera i, per tant, els sorolls no deixen dormir ni viure”, explica Adela, veïna de Las Colinas, en À Punt Notícies. 

Esta autovia, la CV-35, travessa Burjassot, Paterna, Sant Antoni de Benaixeve, l'Eliana i la Pobla de Vallbona. Són nuclis i urbanitzacions que han crescut exponencialment en els darrers anys. “Tota la gent que ve de Riba-roja o de l'Eliana, com que el tap és enorme ixen per una rotonda que hi ha per ací a l'autovia, per això a la gent que vivim a Las Colinas és impossible eixir a l'autovia”, relata Gabriel Martínez, veí de la urbanització.

El veïnat demana que es col·loquen pantalles acústiques com les que han posat la zona de Paterna per a mitigar les molèsties.

També et pot interessar

stats