Cap de setmana d'oratge canviant i possibilitat d'esclafits tèrmics a la Comunitat Valenciana

Viurem un oratge inestable abans de les baixades de temperatura generalitzades de la pròxima setmana

L'oratge per al cap de setmana

Després d'una nit de dijous en què els termòmetres no han baixat dels 25 graus a localitats del sud com la Vila Joiosa o Alacant, l'oratge durant este cap de setmana serà canviant amb possibilitat de tempestes que descarregarien dissabte amb força.

José Ángel Núñez, cap de climatologia d'Aemet a la Comunitat Valenciana, ens explica que s'està produint una potent entrada d'aire del sud carregada de pols en suspensió. És la causa d'estes nits tòrrides, però, a més, podria derivar també en la formació de tempestes durant el cap de setmana.

Tot el litoral sud ha patit estes temperatures mínimes tan altes en les últimes hores i menció especial mereix la ciutat d'Alacant, on la nit de dijous a divendres ha sigut la més càlida viscuda en juny en 150 anys, segons els registres. Esta calor podria ser similar durant les dos pròximes nits, però la previsió és que s'hi incorporen nous factors meteorològics.

Inestabilitat amb possibilitat d'esclafits tèrmics

Dissabte continuaran les temperatures altes al litoral, però a l'interior el canvi el portaran les tempestes, que poden descarregar graníssol i ratxes fortes de vent. Aemet ha establit per a dissabte l'avís taronja a l'interior de València i Alacant i el groc a les comarques del nord i a la costa de València. S'esperen fortes tempestes que podrien acumular 20 litres per metre quadrat en una hora, i no es descarten esclafits tèrmics.

Diumenge, el litoral del golf de València rebrà vent de ponent que pujarà les temperatures encara més. Localment, es podrien superar els 30 °C. A les comarques interiors els termòmetres començaran a baixar i serà ja dilluns quan eixe descens es generalitzarà a tot el territori i tindrem unes temperatures màximes molt inferiors a les viscudes esta setmana.

També et pot interessar

stats