La parella de belugues està en bon estat de salut i s’adapta bé a l'Oceanogràfic

En pocs dies podrien començar a compartir espai amb les balenes que ja resideixen al centre

Les dos belugues procedents d'Ucraïna s'adapten a l'Oceanogràfic / À Punt NTC

Plombir i Miranda és el nom de les dos balenes que han arribat a València procedents d'Ucraïna. La parella de belugues presenta bon estat de salut i s'està adaptant bé a les instal·lacions de l'Oceanogràfic. En pocs dies podrien començar a compartir espai amb les que ja resideixen al centre. 

Este dilluns els han fet unes proves per a comprovar el seu estat de salut. Els experts han pres mostres d'aire a Miranda, una de les dos balenes que fa catorze dies arribaren a l'Oceanogràfic procedents d'Ucraïna. Els resultats de les proves a la parella de belugues és bo. “L’estat de salut de les balenes és prou bo, explica. Inicialment, estaven deshidratades i els hem donat gelatines per a augmentar l’aportació hídrica”, explica Daniel García, director d’operacions zoològiques de l’Oceanogràfic.

Van traslladar les belugues des d'un zoo de la ciutat de Khàrkiv en un llarg viatge de 36 hores per terra, mar i aire. Estos animals, originaris de l'Àrtic, poden superar els cinc metres i mig de llargària. Ara han trobat una nova vida a València. Les belugues són animals acostumades a viure en grup, per això està previst que compartisquen espai amb les que ja resideixen a l'Oceanogràfic.

De moment ja han tingut contacte visual i acústic amb les dos companyes d'espècie valencianes. Encara que sembla que tenen alguns xicotets problemes d'idioma. “Tenen dialectes diferents, perquè venen de zones diferents. En funció dels xiulits analitzarem si la comunicació és o no agressiva”, afegeix García. Eixa nova família de balenes podria reunir-se en uns dies, quan les dos belugues arribades d'Ucraïna acaben d'adaptar-se.

També et pot interessar

stats