VíDEO | La pandèmia augmentarà la taxa de pobresa quasi un 9%

À Punt Mèdia participa en un fòrum per a visibilitzar la labor social i humanitària que porten a terme les ONG.

VíDEO | La pandèmia augmentarà la taxa de pobresa quasi un 9%

À Punt Mèdia, en col·laboració amb Europa Press, Càritas, Creu Roja i la Coordinadora Valenciana d'ONG per al Desenvolupament, han participat en un fòrum per a visibilitzar la labor social i humanitària que porten a terme les ONG.

Així, durant el fòrum s'han reivindicat les 20.588 famílies a les quals ha atés Càritas durant el confinament, els 107 punts d'actuació amb 6.000 voluntaris que ha tingut la Creu Roja i que ha ajudat a fer, entre març i juny, unes 472.000 actuacions i 208.000 entregues de productes; o les 96 associacions que s'apleguen en la Coordinadora Valenciana d'ONGD que han ajudat a fer tasques d'educació i cooperació social.

Però en el fòrum també s'han conegut altres dades importants que afecten la resta del món. Segons dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), uns 25 països patiran efectes devastadors per la pandèmia, la taxa de pobresa augmentarà en un 8,8% al món i Llatinoamèrica patirà un retrocés econòmic que durarà al voltant de quinze anys.

Aquestes són algunes de les qüestions per les quals les ONG treballen. Segons asseguren, no es tracta de caritat, sinó de justícia social. Per això, aquest fòrum ha tractat de donar a conéixer la tasca dels que treballen en primera fila amb els més vulnerables. El que es considera un treball d'informació pública continu per a fer visible la realitat d'un treball humà i solidari.

També et pot interessar

stats