Pallassospital s'estrena a les residències de majors

L'objectiu és millorar la qualitat de vida a través de la música i l'humor

Pallassospital s'estrena a les residències de majors / www.payasospital.org
23 de juny 2024 - 12:34

Isabel té 97 anys i en fa tres que viu a la residència Fortuny de València. Sempre li ha agradat ballar, de jove ho feia amb altres xiques a la plaça del seu poble. Quan li preguntem pels voluntaris de Pallassospital, ens diu amb un ample somriure: "Entren ací i diuen: 'Isabel, balla un poquet!' A vegades em fa mal el cap, però jo balle".

Isabel és una de les beneficiàries del nou projecte de Pallassospital que, coincidint amb la celebració del seu 25 aniversari, ha decidit "fer un pas més en l'objectiu d'utilitzar l'humor i el joc com una ferramenta per a millorar la salut emocional dels xiquets i xiquetes hospitalitzats, i ha ampliat l'àmbit d'atenció a persones adultes que viuen en una residència amb la finalitat de millorar la seua qualitat de vida".

Riure, bon humor, optimisme... El que aportem al final als residents són ganes de viure

"Ens hem llevat el nas per a no infantilitzar les persones majors, tampoc no portem bata... I com a recurs fonamental, la música, les cançons de la seua època", ha contat a À Punt Notícies Sergio Claramunt, director i fundador de l'ONG Pallassospital.

En coordinació amb l'equip de professionals de la residència, estos clowns sanitaris visiten unes cinquanta persones. L'atenció és personalitzada, ja que hi ha diferents perfils i s'esforcen per adaptar les intervencions "a cada situació, necessitat, capacitat i dinàmica".

Este projecte suposa un benestar emocional, un plus a les seues vides

Alguns usuaris estan més connectats amb la realitat i amb ells poden comunicar-se o fer acudits; altres pateixen un deteriorament cognitiu important i amb ells utilitzen la música com a teràpia.

"Este projecte suposa un benestar emocional, un plus a les seues vides. Desenvolupen empatia amb els pallassos", exposa la directora del centre, Merche Merino.

"Riure, el bon humor, l'optimisme... El que aportem als residents al final són ganes de viure", afig Claramunt.

De moment, Pallassospital només treballa amb esta residència, però existeix el projecte per a ampliar la iniciativa a altres centres.

També et pot interessar

stats