Neguen l’accés d’un xiquet a l’escola d’estiu de Salines per dur bolquers

La família ha presentat un escrit a l’Ajuntament en què reclama el seu dret a una escola pública inclusiva, també a l’estiu

L'Ajuntament de Salines ha denegat l'accés d'un menor a l'escola d'estiu / À Punt NTC

Una família de Salines (Alt Vinalopó) denuncia que l’Ajuntament ha negat l’accés d’un dels seus bessons a l’escola d’estiu municipal perquè té trastorn de dèficit d’atenció i hiperactivitat (TDH). Diuen que el xiquet, de quatre anys, necessitaria un monitor de suport que el consistori no pot pagar. Ofereixen com a solució que porten el xiquet a l'escoleta infantil, però els pares no han acceptat.

Leo té quatre anys i fa setmanes que l’havien inscrit en l’escola d’estiu de Salines juntament amb la seua germana bessona. Poc abans de començar, l’Ajuntament els va comunicar que no l’admetien perquè no disposen de personal suficient ni especialitzat per a fer-se’n càrrec.

Isidro Monzó, alcalde de Salines, aclareix en declaracions a À Punt que el rebuig no està relacionat amb el TDH, sinó perquè encara porta bolquers i ha de ser atés per personal especialitzat. 

La família va demanar una reunió per a proposar solucions. Com ara que Priscila Guzmán, la mare, acudira per a canviar-li els bolquers o acompanyar-lo a la piscina. Però afirmen que no els han donat una solució que els convença, només els proposen que porten el xiquet a l'escola infantil, amb criatures molt més menudes, o que busquen i paguen de la seua butxaca un monitor o monitora de suport. 

Els tres regidors de Compromís, en l’oposició, donen suport a la família de Leo i diuen que hi ha solució. Diana Pastor n'és una, i ha explicat a À Punt que consideren que és un tracte discriminatori i que el consistori hauria d’assumir el cost econòmic d’eixe monitor. 

La família ha presentat un escrit a l’Ajuntament en què reclama el seu dret a una escola pública inclusiva, també a l’estiu. Afirma que estan canviant-li el bolquer dret per a no infantilitzar-lo i que fer-lo anar a classe a l'estiu amb xiquets i xiquetes menors tiraria per terra el treball de tot el curs. 

A l’escola d’estiu de Salines acudeix un altre xiquet amb una discapacitat i l’acompanya un monitor particular, pagat pels seus pares.

També et pot interessar

stats