La mare de Gabriel Cruz demana un pacte d'estat per a impedir la producció de 'true crimes'

Patricia Ramírez anuncia que la productora que preparava la docu-sèrie sobre l'assassinat del seu fill ha decidit parar el projecte

Gabriel Cruz, amb 8 anys, va ser assassinat el 2018 per Ana Julia Quezada, parella del pare en eixe moment

Patricia Ramírez, mare de Gabriel Cruz, el xiquet de huit anys assassinat el 2018 a Almeria, ha anunciat que la productora audiovisual que estava entrevistant l'assassina del seu fill, Ana Julia Quezada, li ha manifestat la voluntat de no continuar amb el documental sobre el cas. Ho ha assegurat hui en una compareixença al Senat on també ha demanat un pacte d'estat per tal d'impedir que cap drama d'estes característiques puga ser traslladat a la pantalla o a les pàgines d'un llibre.

Ramírez ha comparegut al Senat durant més d'hora i mitja. Ha fet un recorregut per les suposades irregularitats que haurien comés funcionaris de la presó de Brieva (Àvila), fruit de les quals l'assassina del seu fill hauria establit contactes amb periodistes per tal de contar la seua versió en una producció televisiva. La mare de Gabriel ha demanat als grups polítics un pacte d'estat similar al que s'ha pogut acordar sobre la violència de gènere o sobre les víctimes del suïcidi. "Un pacte contra la violència i la revictimització de les víctimes en qualsevol de les seues manifestacions: física, mental i mediàtica", ha declarat. A més, ha afegit que és important fer un treball per a "ensenyar les noves generacions a consumir successos de forma responsable", ja que, ha dit, "el consum de violència no pot ser morbo i espectacle, perquè l'única cosa que genera és més violència".

La compareixença forma part d'una campanya per a encapçalar una batalla judicial contra l'assassina del seu fill. Gabriel Cruz, fill de Patricia, va ser assassinat el 2018 per Ana Julia Quezada, en eixe moment parella del pare. En la sentència va quedar provat que Quezada li va tapar la boca fins a provocar-li la mort i després va amagar el cadàver del xiquet. Va ser condemnada a presó permanent revisable.

També et pot interessar

stats