L'ONCE organitza un desdejuni a cegues a Alacant

Els participants han experimentat el que suposa el fet de conviure amb la foscor, com la inseguretat i la vulnerabilitat

L'ONCE organitza un desdejuni a cegues / À Punt NTC

Rutines quotidianes, com arribar a una taula o desdejunar en un restaurant, poden suposar una carrera d'obstacles per a les persones cegues. Per a sensibilitzar sobre les dificultats a què s'enfronten cada dia, l'ONCE ha organitzat a Alacant un desdejuni a cegues.

Un equip d'À Punt Notícies ha participat en esta trobada, on de seguida han experimentat tot el que envolta el fet de conviure amb la foscor: les sensacions d'inseguretat i vulnerabilitat. Un acte rutinari, com buscar la taula on has de seure, es converteix en un repte. Cal anar sempre amb les mans tocant, identificant el que tenim davant.

La clau per a recuperar una miqueta de seguretat i gaudir de l'esmorzar és que ens expliquen el que està passant en tot moment: saber si encara tens el plat davant o si t'han portat un café i on està cada cosa és fonamental.

Gràcies a esta iniciativa, s'ajuda a fer campanya i prendre consciència. Són xicotets gestos que podem fer per a millorar la integració i la vida de les persones amb problemes visuals.

També et pot interessar

stats