Johnny Herbert protagonitza una campanya per a advertir dels riscos de conduir escúters per Benidorm

El campió de Fórmula 1 consciencia els seus compatriotes britànics del perill que poden tindre estes cadires elèctriques

Johnny Herbert protagonitza una campanya per a advertir dels riscos de conduir escúters per Benidorm / À Punt NTC

Més de la meitat dels turistes britànics que arriben a la Comunitat Valenciana lloguen cadires elèctriques durant les vacances. Vacances que, de vegades, acaben en xicotets accidents per no usar correctament este tipus de vehicle.  

Tota una llegenda de la Fórmula 1 i campió de les 24 hores de Le Mans, el pilot britànic Johnny Herbert és la imatge d’una campanya que ha llançat el primer operador turístic exclusivament en línia del Regne Unit. Ho fan perquè pensen que el 80% dels visitants d’este país tenen una actitud temerària conduint cadires elèctriques. “La gent va molt de pressa i algunes persones les usen quan no les necessiten. Jo sí que la necessite”, assegura Leslie, una turista britànica.

La normativa municipal diu que l’ús d’estos vehicles es limita a majors de 55 anys o per a persones amb mobilitat reduïda. Però molta gent tampoc ho compleix. “Si no tens molt clar què has de fer, crec que és una bona idea per a sentir-te segura”, manifesta Charline, també turista del Regne Unit.

Un 60% dels turistes britànics que visiten Benidorm lloguen estes cadires durant les vacances. “Molts usuaris estrangers no coneixen la legislació de Benidorm, aleshores les condueixen sense poder fer-ho”, explica Quique Tortosa, portaveu de la Policia Local de Benidorm. 

També et pot interessar

stats