Immobilitzen huitanta tones d'olives i adobats per emprar productes no aptes per al consum

Els productes de l'empresa Olives Corbí eren destinats a comerços majoristes, restauració i grans superfícies tant d'Espanya com d'altres països dins i fora de la Unió Europea

La investigació va verificar que l'empresa mesclava aproximadament entre un 5% i un 10% de producte no apte per al consum humà amb un altre autoritzat

La Guàrdia Civil de València ha immobilitzat huitanta tones d'olives i adobats i ha detingut el gerent de l'empresa en la qual es produïen per un delicte contra la salut pública i un altre relatiu al mercat i als consumidors, segons ha informat en un comunicat. Fruit de la col·laboració ciutadana, els investigadors van tindre coneixement que podien estar cometent-se irregularitats en una empresa de productes alimentaris, Olives Corbí. Els agents van realitzar una inspecció en col·laboració amb la Conselleria de Sanitat.

Durant el registre es va comprovar que a les instal·lacions de l'empresa, ubicades a Carcaixent (Ribera Alta), es trobaven emmagatzemats productes identificats com no aptes destinats al consum humà sense cap altra etiqueta, en llandes rovellades o amb dates de consum recomanat que sobrepassaven àmpliament els cinc anys. També es van detectar bidons identificats com a "producte no apte".

Fruit de la investigació, es va verificar que l'empresa mesclava aproximadament entre un 5% i un 10% de producte no apte per al consum humà amb un altre autoritzat. El producte final era distribuït per al seu comerç en el mercat majorista, en restauració, botigues i grans superfícies tant del mercat intern espanyol (Catalunya, Comunitat Valenciana, Cantàbria, Comunitat de Madrid, Andalusia, Illes Balears, Múrcia, Extremadura i Castella-la Manxa) com d'altres països dins i fora de la Unió Europea.

Segons un document que portava l'empresa, el producte classificat com no apte s'havia de destinar a eliminació a través d'un gestor autoritzat de residus. No podia utilitzar-se en cap cas per a consum humà ni animal.

A més d'immobilitzat huitanta tones d'olives i adobats, s'ha detingut el gerent de l'empresa. A l'home, de 42 anys, se l'acusa d'un delicte contra la salut pública i un altre relatiu al mercat i als consumidors, en posar en risc la integritat d'estos.

La Conselleria de Sanitat ha emés una alerta ràpida en l'àmbit europeu a través del sistema Rasff (Rapid Alert System Feed and Food) per a controlar els productes d'eixa empresa que es troben en circulació. L'empresa s'ha compromés, de manera voluntària, a la retirada del producte del mercat. Les diligències han sigut entregades en el jutjat de primera instància i instrucció número 4 d'Alzira.

També et pot interessar

stats