VIDEO | Grups d’extrema dreta intenten boicotejar les festes de Paiporta

Els col·lectius van organitzar una xiulada en el concert de la Banda Primitiva mentre parlaven el regidor de Cultura i l'alcaldessa.

Els col·lectius van fer una xiulada contra l’alcaldessa, Isabel Martín

Un grup d'entre 10 i 15 persones, membres d’Espanya 2000 i Defenem València, van intentar boicotejar ahir, 15 d’agost, l'acte central de les festes de sant Roc de Paiporta a l’inici de l’actuació de la Banda Primitiva. Els membres dels grups d'extrema dreta van irrompre amb xiulits mentre estava intervenint el regidor de Cultura, Alberto Torralba. Van continuar quan va començar a parlar l'alcaldessa, Isabel Martín. Davant dels xiulits, el públic va començar a aplaudir per a fer callar els boicotejadors. Alhora els regidors de l'equip de govern de l'Ajuntament de Paiporta es van alçar i es van posar al costat de l'alcaldessa mentre estava fent la seua intervenció, visiblement afectada i enfadada.

Des de l'equip de govern temien la irrupció d'estos grups d'extrema dreta, tenint en compte els missatges que havien aparegut els últims dies en les xarxes socials. 

Els grups d’extrema dreta justificaven la seua protesta per la presència, en la programació de les festes, del grup Riot Propaganda, que va actuar dissabte passat al municipi. 

Els autors dels xiulits no eren veïns del poble, segons han confirmat a À Punt els assistents al concert. Els autors de l'intent de boicot van fer una xiulada mentre l’edil de cultura llegia el seu discurs previ al concert de la banda. Quan va començar el soroll, els diferents membres del consistori assistents a l’acte van acompanyar Martín per a donar-li suport. Va ser en aquest moment quan els membres van començar a increpar el govern de la localitat amb crits de “guarros”, “catalanistas” o “traidores”.

Segons la regidora d’Hisenda de l’Ajuntament de Paiporta, entre els assistents que van intentar boicotejar l’acte hi havia José Luis Roberto, president d’Espanya 2000, i Pepe Herrero, coneguts per participar en aquests tipus d’accions en nombrosos actes. 

 

Segons han apuntat des de l'Ajuntament de Paiporta aquesta acció naix d’una convocatòria a través de les xarxes socials d’una veïna de la localitat, Inma Porcar, a la qual es van sumar els col·lectius d’extrema dreta. En la convocatòria es pot llegir que l’acte era una “concentració pacífica i sense violència” i que “no es tracta d’un acte polític” sinó d’un moviment ciutadà. 

La Policia Local de Paiporta va identificar huit persones entre els autors de la xiulada. Una d'elles portava un arma blanca. Contra esta persona s'ha presentat una denúncia. Els identificats portaven tatuats símbols feixistes. Després de l'intent de boicot, el concert es va poder desenvolupar amb normalitat. 

El regidor de Cultura de Paiporta ha manifestat que els grups d'extrema dreta van intentar enfosquir l'esforç dels músics la nit més emotiva de les festes de la localitat de l'Horta Sud.

 

Associacions com Espanya 2000 o Defenem València són conegudes per actes com la xiulada a la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, davant del seu domicili. 

També et pot interessar

stats