VíDEO | Familiars d’una resident morta a la residència Jardines de Llíria demanen que la Guàrdia Civil investigue la defunció

La dona va morir el 2 de setembre de manera sobtada.

Una de les familiars exposa la situació a les càmeres d'À Punt Directe.

La família d’una resident morta el 2 de setembre passat de manera sobtada a la residència Jardines de Llíria, on s’han denunciat presumptes maltractaments a ancians, han presentat una denúncia davant la Guàrdia Civil perquè s’investigue la defunció.

Sospiten que la dona va morir de fam i demanen que s’òbriguen diligències d’investigació. Davant de les càmeres d'À Punt Directe, la filla de la resident, Mari Carmen López, ha explicat que a la residència li van dir que la dona es negava a menjar, però que ho intentaven diverses vegades. López s’ha mostrat convençuda que la mare ha mort presumptament d’inanició.

Des que es van fer públiques les imatges de presumptes abusos a ancians, donades a conéixer per una extreballadora, alguns familiars han retirat els residents. En paral·lel, les famílies han reclamat a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives que intervinga el centre. Aquest dilluns van presentar signatures davant la conselleria per a reclamar la intervenció

A través d’un comunicat, l’empresa DomusVI, que gestiona la residència, va negar que els ancians hagen patit maltractament i va atribuir la difusió al ressentiment de l’extreballadora per no haver-li renovat el contracte. En declaracions a À Punt Notícies, l’extreballadora va assenyalar que el vídeo l’havia difós com a denúncia i per a fer veure a les famílies l’estat en què es troben els ancians.

L'empresa DomusVi també va anunciar que ha obert una investigació interna per a “depurar responsabilitats” sobre els suposats maltractaments. Aquesta investigació se suma a les que ja han iniciat la Fiscalia de València i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

L'empresa va condemnar “rotundament” les imatges emeses” i va lamentar “profundament el dolor que aquestes imatges i els fets que reflecteixen, fora de context, hagen pogut causar” tant als familiars dels residents com als treballadors del centre. La direcció de la residència es va posar a la disposició de les famílies per a atendre les seues preguntes.

També et pot interessar

stats