Detenen dos instal·ladors d'alarmes per furtar a cases de Sagunt i Navaixes

Un dels lladres era treballador d'una coneguda marca de seguretat i arribaren a deixar una nota en una de les vivendes: "Gràcies per tot"

Operació Grateful en la qual s'han detingut dos lladres, un d'ells instal·lador de càmeres d'una empresa de seguretat / À Punt NTC

La Guàrdia Civil ha detingut a dos homes, un d'ells instal·lador d'alarmes de seguretat en una coneguda marca de seguretat, com a suposats autors de 21 robatoris a cases de Sagunt (Camp de Morvedre) i Navaixes (Alt Palància). En un dels robatoris van deixar fins i tot una nota manuscrita: "Thanks, friend. Gràcies per tot".

Des del 23 de febrer fins al 16 de maig del 2024, Sagunt va patir una onada de robatoris a habitatges que consistien en la sostracció de televisors, vitroceràmiques, llavadores, forns, mobiliari, coberteria, pitxers i altres estris, fet que va deixar les cases totalment buides.

La Guàrdia Civil va establir dos línies de treball: la d'investigació i la de prevenció, en la qual s'establia un operatiu policial per a detindre l'increment de robatoris.

Durant la investigació, es va poder identificar als presumptes autors: dos homes que vivien de manera il·lícita a diferents habitatges moblats amb els efectes robats.

Segons detalla la Guàrdia Civil, als investigadors els va cridar l'atenció que la majoria de les vivendes que havien sigut robades comptaven amb un sistema d'alarma d'una empresa de seguretat i, tot i això, havien arribat a sostraure nombrosos objectes de grans dimensions. Això indicava que haurien d'haver romàs a l'interior d'eixos habitatges un temps considerable i les alarmes no havien captat eixa presència.

Els agents van descobrir que un dels autors estava en la plantilla d'una empresa de seguretat com a instal·lador d'alarmes i era, per tant, expert en el funcionament dels diferents sistemes d'alarmes. Els lladres coneixien el lloc exacte on estaven instal·lats els sensors de moviment i la centraleta.

La Guàrdia Civil ha dut a terme dos registres domiciliaris als municipis de Quartell i Benavites, en els quals ha intervingut nombrosos objectes sostrets dels robatoris investigats i ha detingut als dos sospitosos.

Després de l'estudi pels investigadors dels objectes intervinguts en els registres, s'ha observat que hi havia objectes procedents d'altres robatoris a la localitat de Navaixes (Alt Palància), així com altres indicis que inculpaven als ara detinguts per nous robatoris.

Posteriorment, s'ha fet lliurament als legítims propietaris de tots els objectes intervinguts pels agents en els registres domiciliaris (forns, vitroceràmiques, televisors, claus de vehicles, trepants, barres de so, equips de música o un patinet elèctric, entre altres), tot valorat en més de 55.000 euros.

Als detinguts, dos homes de 34 i 35 anys, se'ls atribueixen 21 delictes de robatori amb força a les cases.

També et pot interessar

stats