La collita de cirera de la Salzadella d'enguany, molt afectada per la sequera

La majoria dels llauradors de la zona s'han plantejat incorporar sistemes de reg per degoteig per garantir-ne les pròximes campanyes

La sequera afecta la cirera de la Salzadella / À Punt NTC

La cirera de la Salzadella, al Baix Maestrat, pateix de manera greu les conseqüències de la sequera, amb vora un 75% menys de producció.

Un dels terrenys afectats és de Rafa, productor del poble, que lamenta que els fruits s'han quedat molt xicotets per la falta d'aigua. Gran part de la producció es quedarà a l’arbre perquè no té eixida comercial. "La gent busca un altre calibre, el que tenim és este", ha dit comparant dos cireres. Segons ha calculat, enguany a penes farà un 25% de beneficis i només se salvaran algunes varietats, gràcies a les últimes pluges. "Ho ha agraït molt i encara podrem collir una mica", ha dit este llaurador.

La majoria dels llauradors de la zona s'han plantejat incorporar sistemes de reg per degoteig per garantir-ne les pròximes campanyes, perquè els arbres se'ls moren i la situació de falta de pluja ja és insostenible. Almenys asseguren que la poca cirera que hi ha és de qualitat i que, per ser de secà, és molt dolça.

A més, els preus acompanyen. Cada quilogram es paga a uns quatre euros. Produeixen la seua pròpia venda i els ix bé. Tot el poble es bolca estos dies a preparar la fira de la cirera, que este cap de setmana torna a exhibir muscle, en una nova edició.

També et pot interessar

stats