VíDEO | Cancel·lat el Mobile World Congress davant la fugida de grans empreses pel coronavirus

La decisió s’ha produït hores després que l’organització anunciara que mantenia l’esdeveniment a l'espera de l'evolució de l'epidèmia.

Una treballadora passa per davant d'un cartell a la seu del Mobile World Congress a Barcelona

GSMA, l'empresa organitzadora del Mobile World Congress, ha decidit cancel·lar l’esdeveniment que estava previst que tinguera lloc a Barcelona del 24 al 27 de febrer davant la fugida de grans empreses per la crisi del coronavirus. 

Aquesta decisió s’ha produït hores després que l’organització anunciara que mantenia l’esdeveniment a l'espera de l'evolució del coronavirus.

Orange i Vodafone han sigut les últimes empreses a anunciar que no participarien en el congrés de Barcelona. Prèviament ho han fet Deutsche Telekom, Nokia i Amazon, entre altres.

A través d’un comunicat, el director executiu de GSMA, John Hoffman, ha indicat que “respectant l’ambient segur i saludable de Barcelona i del país amfitrió” s’ha decidit cancel·lar l’esdeveniment “per la preocupació global en relació amb el brot de coronavirus”. Al respecte ha afegit que la preocupació es deu als trasllats i altres circumstàncies que fan impossible celebrar el congrés. 

L’organització ha pres aquesta decisió en una reunió del seu comité, format per 26 empreses i operadors de la indústria mòbil, entre ells Telefónica, Orange, Vodafone, Deutsche Telekom, Telenor, Verizon, NTT Docomo, AT&T i Turkcell.

Un impacte econòmic de 492 milions

L’organització preveia 110.000 assistents de més de 200 països en una edició que s’havia de celebrar entre els dies 24 i 27 de febrer. Segons les estimacions, l’impacte econòmic és de 492 milions per a la ciutat de Barcelona i la seua àrea metropolitana, així com 14.100 llocs de treball temporal i la participació inicial de 2.800 empreses. 

Del Toro: “No hi ha cap raó sanitària per a no celebrar-lo”

En una entrevista al 20HNTC, el cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital General de València, Miguel Garcia del Toro, ha assegurat que les raons per a cancel·lar l’esdeveniment són purament “empresarials o econòmiques”. L’expert ha manifestat que no hi ha cap raó sanitària per a no celebrar el congrés, ja que “Espanya no està en una situació epidèmica del Covid-19”. A més, ha afegit que sols hi hauria motius en el cas que tinguera lloc a la Xina. 

També et pot interessar

stats