Bombers de Castelló realitzen un exercici pràctic de rescat a les Coves de Sant Josep

L’han dut a terme conjuntament les unitats de rescat aquàtic i de muntanya

Exercici pràctic de rescat en les Coves de Sant Josep / Consorci Provincial de Bombers de Castelló

Efectius del Consorci Provincial de Bombers de Castelló han realitzat un exercici en el qual han simulat l'accés, l'estabilització i l'extracció d'una persona ferida en una galeria aquàtica subterrània en l'interior de les Coves de Sant Josep de la Vall d'Uixó (Plana Baixa).

És una activitat que s’emmarca dins del pla de formació anual de les unitats de rescat del Consorci de Bombers, i hi han participat de forma conjunta la Unitat de Rescat Aquàtic (URA) i la Unitat de Rescat de Muntanya (URM). L'exercici consistia a simular l'accés, l'estabilització i l'extracció d'una persona ferida en una galeria aquàtica subterrània dins de les coves.

Hi han accedit amb una embarcació de rescat de l'URA fins a un punt determinat, a partir del qual s'ha de continuar avançant a peu travessant diverses galeries fins a arribar a una zona amb un nivell d'aigua molt elevat. En este punt, només submergint-se es pot accedir a la galeria següent, on es troba el ferit.

Una vegada allí han estabilitzat el ferit en una taula rígida i l’han tret de l'aigua de manera controlada passant per les diferents galeries fins a arribar el punt on havien deixat l'embarcació. Una vegada a bord, l’han evacuat fins a l'entrada de la cova.

Este exercici pràctic dura cinc hores i destaca per la particularitat de les operacions en l'interior d'una galeria subterrània amb zones que requereixen una tècnica elevada i complexa. Per a dur-lo a terme, s'han emprat tècniques conjuntes de rescat en muntanya i rescat aquàtic.

També et pot interessar

stats