Els autònoms demanen a la Seguretat Social més temps per a acreditar les ajudes que van rebre durant la pandèmia

Uns 20.000 treballadors autònoms valencians han de tornar unes ajudes que oscil·len entre els 3.000 i els 7.000 euros, per no complir els requisits

Imatge d'arxiu del propietari d'una botiga revisant les dades d'un datàfon

La Seguretat Social reclama la tornada de les ajudes covid a més de 150.000 persones autònomes a tot Espanya, 20.000 a la Comunitat Valenciana. Han de demostrar que complien els requisits per a rebre les ajudes en la pandèmia, unes ajudes que reberen per cessament d'activitat extraordinari. Les devolucions oscil·len entre els 3.000 i els 7.000 euros per afectat.

"Ens estan sol·licitant tornar les ajudes quan evidentment l'educació estava tancada", argumenta Ana Tàrrega, gerent d'una acadèmia d'estudis d'Aldaia.

Les assessories fiscals no donen l'abast i diuen que afecta el 90% dels requeriments. Al respecte, Maria Fac, assessora laboral, explica el cas d'un client: "En la facturació havia d'acreditar que era un 75% de reducció de l'activitat, però ha acreditat un 72% i per eixe 3% eixa persona ha de tornar quasi 5.000 euros".

Les associacions d'autònoms demanen a la Seguretat Social més temps per a acreditar les ajudes que van rebre durant la pandèmia al mateix temps que sol·liciten "que els reintegraments es produïsquen al llarg de 24 mesos", ha concretat Eduardo Abad, president de la Unió de Professionals i Treballadors Autònoms del País Valencià (UPTA-PV).

També et pot interessar

stats