Alcossebre instal·la panells d’emergència per a oferir seguretat a les platges sense socorrista

Un botó contacta directament amb emergències i està operatiu les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any

El 70% dels ofegaments es produïxen en platges no vigilades

El 70% dels ofegaments a la Comunitat Valenciana es produeixen en platges no vigilades. La pèrdua de vides se succeeix estiu rere estiu: l'any passat, de fet, hi va haver 46 ofegats a les platges valencianes.

Amb 14 ofegats enguany, la vigilància es fa més necessària que mai. Per això, quatre cales d'Alcossebre, a Alcalà de Xivert (Baix Maestrat), este estiu han estrenat panells d’emergència dissenyats per a oferir un poc més de seguretat a les platges sense socorrista. En este municipi, hi ha vora 10 quilòmetres de platges i no totes tenen vigilància.

S'ha habilitat un botó que contacta directament amb emergències i està operatiu les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any i no només en temporada d'estiu, com es fa de manera habitual en la vigilància de platges. Davant d'una telefonada d’auxili des de l’aigua en una cala no vigilada, es pot avisar als serveis de salvament.

Es tracta d'una mesura més de les moltes que es prenen cada estiu per evitar que les persones s'ofeguen i tinguen un bany amb totes les garanties de seguretat.

També et pot interessar

stats