Els Ajuntaments prohibiran fer fogueres per Sant Joan a les platges protegides o amb risc elevat d'incendi

El Servei d'Emergències 112 ha reforçat els torns de la plantilla en un 11% durant el cap de setmana

Fogueres de Sant Joan, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Comencen els preparatius a les platges per a la nit de diumenge, la més curta i màgica de l'any, en què se celebra la nit de Sant Joan. Fidels a la tradició, seran molts els que s'acosten a vora mar a prendre les fogueres per a botar-les, però hi ha zones de costa on, per les seues característiques, està prohibit fer foc.

Si no estan situades en zones allunyades d'un perill d'incendi, algunes platges tenen restriccions per tal d'evitar que la festa puga afectar la flora i fauna. Cada ajuntament regula les normes de protecció i en quines zones es podrà, o no, fer una foguera. S'haurà de consultar, per tant, en cada municipi quines són les zones delimitades i on està permés encendre fogueres, tal com han recordat a través del Centre de Coordinació d'Emergències. 

Algunes on ja és segur que no es podrà encendre una foguera per Sant Joan són les del sud de València, pròximes al parc natural de l'Albufera i al Saler, les de Cullera (Ribera Baixa) i les d'Elx (Baix Vinalopó).

A banda, el servei de l'112 ha reforçat també els torns de la plantilla en un 11% de cara al cap de setmana — concretament, a la sala de recepció de telefonades— perquè en els casos en què hi haja la possibilitat de fer una foguera, tinguen la màxima seguretat.

Seguir les recomanacions establides per les autoritats competents no ha de faltar tampoc en la llista de desitjos perquè la nit més curta i màgica de l'any, siga, sobretot, segura.

També et pot interessar

stats