Victòria judicial cap a la protecció definitiva de l'Ombria del Molí, a Xeresa

La justícia desestima la reclamació de la promotora que volia construir 226 xalets en una zona protegida.

Victòria judicial cap a la protecció definitiva de l'Ombria del Molí, a Xeresa

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha donat el suport definitiu a l’Ajuntament de Xeresa respecte de la protecció del paratge de l’Ombria del Molí. Han desestimat el recurs presentat per una empresa promotora que reclamava al consistori 34 milions d’euros d’indemnització, després que l’Ajuntament protegira aquest terreny on pretenia construir.  

Va ser al 2004 quan l’Ajuntament de Xeresa, governat en aquell moment pel Partit Popular, va aprovar un pla d’actuació integral que permetia la construcció en una superfície de 189.000 metres quadrats al peu del Mondúver. Una empresa promotora va adquirir la major part del sòl per a la construcció de 226 xalets. Posteriorment, la següent corporació municipal, encapçalada pel Bloc, paralitzà el projecte i qualificà el paratge com a sòl protegit. La promotora denuncià l’Ajuntament de Xeresa i la Generalitat, i presentà una querella criminal contra l’alcalde, Tomàs Ferrandis, l’alcalde actual. 

El Tribunal desestima tots els recursos i condemna la promotora a pagar les costes del procés. Contra esta sentència es pot presentar un recurs de cassació. 

L’alcalde, Tomás Ferrandis, ha reconegut sentir-se alleujat i ha dit: “Hem sigut coherents amb el que creiem, hem tingut fe en la gestió que hem fet i finalment la justícia ens ha donat la raó”.  

L’Ombria del Molí és un paratge de reserva de flora i fauna autòctones, on es troba el naixement de la Font del Molí. 

També et pot interessar