Les víctimes de violència masclista tenen més risc de morir per malalties

Un estudi apunta que la mortalitat en aquest segment de dones és un 44% més alt que el de la població en general.

Les víctimes de violència masclista tenen més risc de morir per malalties
Les víctimes de violència masclista tenen més risc de morir per malalties

Les dones que han sobreviscut a la violència masclista tenen un 44% més de possibilitats de morir per qualsevol causa que la població en general. Això és el que desvela un estudi que publicà el dilluns la revista Journal of American Heart Association.

Investigadors de les universitats britàniques de Birminghan i Warwick també han identificat que aquestes dones tenen més risc de desenvolupar malalties cardiometabòliques. Segons expliquen, el risc de desenvolupar malalties cardiovasculars en aquest segment de dones creix un 31%. La xifra augmenta fins al 51% per a la diabetis tipus 2.

A més, assenyalen que “la mortalitat per totes les causes entre les dones exposades a violència domèstica és d'un 44% més alt”.

Es desconeixen encara les raons

Encara que els investigadors no han pogut confirmar la raó de l'augment de la mortalitat, apunten que “pot explicar-se en part per l'augment del risc cardiovascular”.

Els experts han usat registres mèdics del Regne Unit d'entre 1995 i 2017, en els quals han identificat 18.547 dones exposades a aquesta violència, a les quals van comparar amb 72.231 dones similars en termes d'edat, índex de massa corporal i condició de fumadores, però que no havien patit maltractaments.

També et pot interessar

stats